Vsi se v današnjem času nahajamo v nekih denarnih težavah. Moramo si priznati, da nikomur ni lepo, nima najbolj vsega kar bi rabil. Predvsem govorim to v času te krize, ki se je začela v koronskem času. Že prej ni bilo lahko preživeti, ampak korona in ta zaprtja določenih obratov nas je pripeljala do neke vrste recesije. Čeprav si nekateri ne priznajo je recesija prišla nekako nazaj med nas tam nekje v mesecu marcu. Ampak danes smo ponovno v recesiji, saj smo spet nekje ujeti, vse se je zaprlo, ljudje nimajo prihodka, preživeti pa morajo.

recesija

Kaj pomeni posebej beseda recesija ne rabimo omenjati, ker se vsi danes te besede zavedamo. Mislim, da nas je več oziroma več nas živi v recesiji. Že v prvem valu v spomladanskem času se je ogromno vsega zaprlo. Ljudje niso imeli denarja za preživetje, ki pa še bi imeli, da bi ljudem dajali plače. Dosti ljudi je ostalo brez službe, kar je bilo še huje. Recesija nas je takrat prav vdarila, ampak nič si nismo mogli. Preživet smo morali in se znajti. Država nam je nekaj pomagala , ampak to ni dovolj to je bil en mali drobiž, za določene podjetnike pa nič.

Danes lahko rečemo, da ni nič drugače. Komaj so gostilne, frizerji in druge dejavnosti nekako zaživele, čeprav ne isto, kot pred spomladjo, se je spet vse ustavilo. Danes je recesija spet med nami. Vse je zaprto, moramo se držati navodil. Če je to prav, jaz nisem tista oseba, ki bi o tem pisala in govorila. Meni tudi ni lepo, moram živeti iz meseca v mesec in razumem kako je hudo nekomu, ki nima prihodka. Upajmo, da se bo počasi začelo vse spreminjat in da bo začelo vse potekat po starih tirnicah. Dolgo bo trebalo, da se začne nazaj življenje, da se pride nazaj v tirnice. Ampak s skupnimi močmi nam bo uspelo, da se izkopljemo iz recesije.