Rinoplastika je poseg, ki vam lahko spremeni življenje

Danes je zelo pomemben posameznikov videz. Pritiski doseganja lepotnih idealov nas lahko pripeljejo do revolucionarne rešitve – plastična operacija. Najpopularnejši plastični posegi so glajenje gub, obrazni lifting, operacija prsi, zadnjice, liposukcija ter operacija nosu ali rinoplastika. Na spletni strani http://www.rinoplastika.si se lahko pozanimate o rinoplastiki, ki jo izvaja Dr. Tončić, specialist rinoplastike.

Rinoplastika je operacija za korekcijo nosu, za katero se odločajo osebe, ki jim izgled njihovega nosu ni všeč. Zagotovo vsakemu izmed nas naš videz ni popolnoma všeč. Na našem telesu se vedno najdejo napake, ki nam lahko uničujejo samopodobo. Prvo kar opazimo na sebi, ko se pogledamo v ogledalo je naš obraz, iz katerega najbolj izstopa naš nos, ki pa bi se moral skladati z obliko našega obraza. Nepravilnosti nosu so lahko prevelik, prekratek, predolg, preširok, kljukast ali grbast nos ter predebela ali ozka konica nosu. Nepravilnosti pa lahko nastanejo tudi pri poškodbah, kot so npr. izguba hrustanca zaradi zloma nosu, zvit nos ter razne poškodbe, ki povzročajo težave pri dihanju. Rinoplastika velja za neboleč poseg, saj pacient spi zaradi splošne ali lokalne anastezije in ne čuti nobenih bolečin, sam poseg pa lahko pri izkušenem kirurgu traja tudi samo pol ure. Po končanem posegu vam v nos namestijo posebne tampone za vpijanje in preprečevanje prekomerne krvavitve ter na nos namestijo opornico, ki varuje vaš nos.

rinoplastika

Okrevanje po operaciji rinoplastika ne traja dolgo in je neboleče, pacient pa ne potrebuje nobenih tablet. Med okrevanjem za vas skrbijo izkušene medicinske sestre, ki nenehno bdijo nad vami, da bi v primeru komplikacij lahko hitro rešile problem. Že prej nameščene tampone vam iz nosu odstranijo tri dni po operaciji, svoj nos pa lahko prvič vidite teden po operaciji, ko vam odstranijo še opornico. Po operaciji na nosu ostanejo modrice in otekline, ki med procesom zdravljenja izginejo. Modrice in otekline pa ne predstavljajo nobene težave za ženske, ki jih lahko prekrijejo s pudrom.

rinoplastika je eden izmed tistih posegov, po katerem so pacienti zadovoljni z rezultatom. Novi nos se prilega obrazu in dvigne samozavest. Osebam, ki prvič vidijo svoj popravljen nos se na obrazu pojavijo solze in širok nasmešek, ki pa razveseli tudi kirurga.