Ustanovitev d.o.o. stane kar nekaj denarja

Ali ste vedeli, da je mogoča ustanovitev d.o.o. brez ustanovnega kapitala? Da, to je mogoče in sedaj ste s tem tudi seznanjeni. Seveda zadeva ni ravno takšna kot se zdi na prvi pogled, saj je ustanovitev d.o.o., ki ga odprete čisto na novo seveda potrebno plačati. Kot verjetno veste je osnovni kapital, ki ga morate na začetku naložiti v vaše podjetje velik vsaj 7500€, kar pomeni, da v kolikor nimate tega zneska, ne morete odpreti svojega lastnega d.o.o. podjetja.

ustanovitev d.o.o.

Seveda pa to velja samo v primeru, da se odločite odpreti podjetje iz čiste ničle oziroma drugače povedano, če ustanavljate podjetje, ki prej sploh še ni obstajalo. Ustanovitev d.o.o. pa lahko naredite tudi nekoliko drugače. V kolikor se boste odločili za to pot, ki jo bomo opisali ne boste ravno ustanavljali podjetja, ampak ga boste tako rekoč kupovali. In sicer povedali bi vam radi, da se veliko podjetij prodaja, kar pomeni, da vam morda ne bo potrebno plačati niti toliko denarja, kot ga potrebuje d.o.o. za ustanovitev. Seveda tu ne bo šlo ravno za ustanovitev d.o.o. po definiciji, pač pa bo šlo za nakup ali prepis podjetja. Kakorkoli že, končni rezultat bo več ali manj enak.

Vi boste postali lastnik podjetja s katerim boste kasneje lahko počeli kar boste želeli. V kolikor bi radi z novo ustanovljenim podjetjem se usmerili v neko popolnoma drugačno tržno nišo, bo le to seveda povsem mogoče. Ustanovitev d.o.o. torej pozna več različnih načinov. Seveda je ta opisani veliko bolj zapleten v kolikor kupujete podjetje, ki ima zelo veliko premoženja, saj to pomeni, da boste morali tudi zelo veliko plačati. Nakup podjetja samo zato, da bi prišli do pravne osebe je najcenejši, če kupite neko podjetje, ki praktično nima ničesar. Ustanovitev d.o.o. seveda ni tako enostavna kot se zdi na prvi pogled, toda imamo strokovnjake, ki opravijo ustanovitev d.o.o. namesto vas.