Značilnosti karitejevega masla

Karitejevo maslo je ekstrakt oreščkov karite, ki raste na drevesih v savanah zahodne Afrike. Oreščke krariteja tradicionalno pobirajo ženske, ki jih nato zdrobijo in prekuhajo, tako da dobijo karitejovo maslo. V vroči Sahari namreč ščiti kožo pred soncem in dehidracijo. Več tisoč let so ga ljudje namreč uporabljali za zaščito kože pred vetrom, ki kožo navadno izsuši, kot tudi pred sončnimi opeklinami, obenem pa zdravi kožo pred urezninami, opeklinami in raznimi kožnimi problemi. Kartejevo maslo je za nego kože izjemno. Bogat je namreč z sestavnimi deli, ki vključujejo nenasičene maščobe. S pomočjo teh sestavine to super hrana za kožo, ki popravlja gube, brazgotine, deluje kot antioksidant, je protivnetno, kožo gladi globinsko in jo pri tem ščiti in učvrsti. Naši koži nudi tudi zaščito pred UV žarki, jo regenerira, spodbuja proizvodnjo kolagena, kar pomeni da naredi našo kožo močnejšo in bolj voljno. Če povemo čisto na kratko maslo je izjemno za našo kožo.

karitejevo maslo

Ker je v celoti naravno, bogato ter vlažilno, je idealno tudi za nego dojenčkov.  Je nežno in primerno za vse vrste kože, tudi za kožo dojenčka, ki je še posebej občutljiva. Zelo dobro je, ča ga uporabimo po umivanju, ker zdravi tudi ekceme in izpuščaje od plenic. Že ženske v Afriki so ga uporabljale za zaščito in hranjenje otroške kože, saj je uporaba karitejevega masla popolnoma naravna nega brez kemikalij.

Zaradi globinskih vlažilnih lastnosti je najboljše zdravilo tui za revitalizacijo las. Če si naredimo masko iz kariteja nam bodo naši suhi ali poškodovani lasje zelo hvaležni, saj ji le ta povrne voljnost in sijaj.

Več o karitejevem maslu in drugih kvalitetnih prehranskih dodatkih in tistih za nego telesa si lahko preberete na spletni strani https://www.bioforma.si/, kjer le-te lahko tudi kupite po ugodnih cenah.