Kamniti nagrobni spomeniki Petrotek

Čeprav si tega nihče ne želi, v življenju pride tudi čas, ko je potrebno izdelati ali prenoviti tudi nagrobni spomenik, ki obeležuje življenja tistih, ki so žal preminili. V našem podjetju izdelujemo zelo kakovostne spomenike, izdelane po vaših željah – seveda iz kakovostnih kamnin ter s sodobnimi tehnikami obdelave, ki nam omogočajo uresničitev vseh vaših napotkov. Izdelava nagrobnih spomenikov ni tako lahek ter kratkotrajen postopek, več o tem pa v nadaljevanju teksta.

nagrobni spomeniki

Kako so izdelani nagrobni spomeniki? Povsem odvisno od želja naročnika. Izbirate lahko med različnimi dimenzijami oz. velikostmi spomenikov (slednja je v veliki meri odvisna tudi od načine pokopa). Klasični nagrobni spomeniki so izdelani iz enega ali dveh delov, žarni spomeniki pa se od njih razlikujejo predvsem po tem, da so veliko manjši. Pred samo izdelavo si naši strokovnjaki ogledajo tudi prostor, kjer bo spomenik stal – izrišejo načrt ter ga kasneje tudi realizirajo.

S pomočjo sodobne obdelovalne tehnologije ter orodja, ki omogoča tudi obdelavo zelo trdnih kamnin, bomo ustvarili spomenik, ki bo trajen, vzdržljiv ter robusten. Še mnoga stoletja se bo upiral vsem vremenskim ter temperaturnim pogojem. Po želji bomo vaš nagrobni spomenik opremili z različnimi dodatki, kot so vaze ali stojala za sveče. Ročno ali strojno bomo vgravirali želeno besedilo – v želeni barvi. Dodamo lahko tudi sliko pokojnega ali kakšen drug motiv.

Granit ali marmor? Začetki kamnoseštva so ustvarjali predvsem izdelke iz marmorja – kamnine, ki je nekoliko mehkejša, zato pa tudi enostavnejša za obdelavo. Na pokopališčih (pa tudi drugje) boste še vedno našli mnogo spomenikov iz marmorja, žal pa jih boste običajno prepoznali po tem, da so izgubili svoj lesk. V mnogih primerih jih poraste tudi mah, saj kamnina ni odporna na vodo. Z uvedbo ter razvojem novih tehnik obdelave kamna, se je v kamnoseštvu pričel uporabljati tudi granit, ki je po svoji strukturi izjemno trden. Nagrobni spomeniki iz granita zato trajajo praktično večno. Ravno zato vam priporočamo, da izberete spomenik iz granita.