Spominska kartica za fotoaparate

Ponilniške enote so zelo pomembne saj na njih shranjujemo različne podatke in dokumente. Ena od vrst polnilniških enot je poleg trdih  diskov tudi spominska kartica. Na njo shranjujemo razne podatke. To so najpogosteje slike in video posnetki, ki jih ustvarimo z našim fotoaparatom ali video kamero.

Spominska kartica nam torej omogoča shranjevanje podatkov in brez nje ne bi mogli v današnji digitalni dobi narediti prav nič. Večina fotoaparatov in video kamer uporablja za shranjevanje podatkov ravno medij spominska kartica. Če tega medija ne bi bilo bi bil problem kam shranjevati podatke saj filmi na katere smo shranjevali slike včasih niso več tako zaželjeni saj na njih slik ne moramo urejati prav tako pa pa je razvijanje slik z filma postala draga storitev

spominska kartica

Spominska kartica je zelo majhna in lahko prenosljiva. Lahko jo uporabljamo v večina napravah kot so telefoni računalniki fotoaparati in še kje drugje. Podatke lahko z njih preprosto prenesemo na računalnik. Vse kar potrebujemo je čitalec kartic. Nekateri računalniki imajo to že vključeno. Sploh večina prenosnih računalnikov. Za druge pa potrebujemo prenosni čitalec.

Ko je kartica enkrat vključena v čitalec in ta zazna podatke lahko z njimi normalno upravljamo saj so razdeljeni v mape. Lahko jih brišemo, urejamo, prenašamo… Spominska kartica je ključnega pomena za vsakega fotografa. Poznamo kartice različnih proizvajalcev in velikosti. Od nas samih pa je odvisno kakšno bomo kupili in za kaj jo pravzaprav potrebujemo. Če je spominska kartica namenjena fotoaparatu bomo morali razmišljati o kartici nekje do 32 GB. V primeru, da je spominska kartica namenjena video kameri bo potrebno razmišljati o 64 GB izvedbi ali celo kakšni večji. Odvisno tudi od tega kakšno velikost podpira vaša video kamera ali fotoaparat. Če potrebujete torej medij kot je spominska kartica se lahko odločite za nakup pri podjetju Comshop.