Katera zobna protetika je kakovostna in ustrezna za vaše zobe

Zobna protetika

Zobna protetika ali nadomeščanje zob kot temu pravijo v zobozdravstvu, dandanes omogoča vrsto različnih možnosti nadomestitve poškodovanih ali izgubljenih zob. Zobna protetika Lux Dental je vodilna na tem področju. S pojmom zobna protetika mislimo na nadomeščanje manjkajočih zob, estetsko in funkcionalno zdravljenje, oskrbo zob in urejanje protez, fiksnih ali snemnih ter popolnih ali delnih. Zobna protetika Lux Dental vam predstavlja le izbrane vrhunske materiale in zobne tehnike, da vam lahko ponudimo najboljšo optimalno rešitev ob izgubi zob. Protetika za zobe pri njih vam ponuja vse: od zobnih lusk, prevlek, delnih in totalnih protez do mostičkov, tudi v kombinaciji z implantati »all on 4/6« oziroma »zobni most na implantatih«.

 zobna protetika

Zobna protetika omogoča, da kar najhitreje nadomestimo manjkajoči zob ali več njih, saj manjkajoči zobje povzročajo težave s funkcionalnostjo ustne votline, hkrati pa smo prikrajšani za bleščeč nasmeh in dobro samozavest. Protetika se v zdravstvu deli na: fiksna zobna protetika in snemna zobna protetika. Vodi jih načelo, da katerokoli izmed možnosti izberemo za pacienta, je ta protetika za pacienta najbolj optimalna, učinkovita in prijazna. Fiksna protetika so nadomestki zob, ki so v ustih stalno pritrjeni in jih ne moremo sneti. Snemna zobna protetika se lahko ob potrebi sname in jo potem ponovno namestimo.

Ko omenimo fiksno zobno protetiko, s tem mislimo na nadomestke zob, kateri so v ustih stalno in jih sami ne moremo sneti, za pacienta pa predstavljajo najbolj optimalno rešitev. Narejene so iz različnih materialov, najpogosteje iz keramike ali cirkona. Za lepši nasmeh pa lahko poskrbite tudi z luskami, če so vaši zobje neenakomerni, razbarvani, obrabljeni.

V primeru popolne brezzobosti je potrebno narediti popolno snemno protezo v eni ali obeh čeljustnicah, ob delni izgubi zob pa je možno narediti delno snemno protezo. Izdelani sta iz umetnega materiala, akrilata, posebnih smol ali kovine. Zobni protetik skrbi za to, da poškodovane in izgubljene zobe čim hitreje oskrbimo ali nadomestimo, čemur je namenjena zobna protetika.