Domen Prevc: to sezono mu ne gre tako dobro

V prejšnji sezoni je bil Domen Prevc zvezdnik, zdaj pa mu ne gre več tako dobro. Sicer je vrhunski športnik in do nedavnega se je zdelo, da uspehe dosega z lahkoto in da je za to rojen, vendar pa ni bilo ravno tako. Mogoče se človek res rodi z nekaj talenta, toda Domen Prevc je rezultate dosegel z ogromno dela in truda. Potreboval je res veliko discipline, treninga in vztrajnosti. Moral se je marsičemu odreči in ima tudi srečo, da ima družino, ki ga je vseskozi spodbujala in omogočila, da je sledil svojim ciljem. Zdi se, da je cela družina navdušena nad smučanjem. Njegov najstarejši brat Peter je tudi vrhunski smučarski skakalec in je imel že veliko uspeha. Dobil je že več medalj na svetovnih prvenstvih in celo eno zlato. Domen Prevc ima še enega starejšega brata, ki je tudi dokaj uspešen smučarski skakalec. Ima še dve mlajši sestri, od katerih se vsaj ena že zanima za smučanje in ima pri tem že tudi nekaj uspeha.

domen prevc

S tako družino ima Domen Prevc res srečo in najbrž med seboj tekmujejo, kar jih zelo žene naprej, da še bolj trenirajo in vztrajajo. Domna njegovo družino pa zelo vspodbujajo tudi navijači, ki se v njegovo domačo vas, Dolenjo vas v Selški dolini, ob večjih tekmovanjih, kot so svetovna prvenstva in olimpijske igre, zgrinjajo kot v romsko središče. Domen Prevc in njegova cela družina je tudi tesno povezana z vero in so Domnevi starši vse otroke vzgojili s tradicionalnimi krščanskimi vrednotami, od kjer so dobili veliko njihove delavnosti, vztrajnosti, poštenosti in drugih dobrih vrednot. Mama Domna Prevca, Julijana, je povedala o tem, kako jih je vzgojila na trdne temelje, in oni zmeraj vedo, kje je dom, in da jim družina stoji ob strani.

Medtem pa, ko je Domen Prevc svojo kariero začel eksplozivno in z veliko uspeha, pa mu očitno letos manjka malo treninga. Njegov trener, Goran Janus, je tudi razkril, da Domen letos ne gre na olimpijske igre. Sicer pa ga v času iger čaka nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu, tako da bo treba še počakati in videti, če bo z uspehom tudi nadaljeval.