Naj klimatska naprava poskrbi za prijetne bivalne razmere

Nič kolikokrat se zgodi, da vstopimo v stanovanje, kjer je zrak neprijeten, slab ter vroč. Za to je lahko več vzrokov, še posebej velik problem pa predstavljajo prostori, ki so obrnjeni direktno proti soncu. Tudi slabo prezračevanje lahko povzroča velike težave. Primerna klimatska naprava bo odpravila vse težave ter poskrbela za optimalno bivalno ali delovno okolje. Zrak bo tudi očistila, pozimi pa poskrbela za dodaten vir ogrevanja. Katerakoli klimatska naprava, ki jo boste iz pestre ponudbe izbrali pri podjetju Ream, bo kakovostne ter energijsko varčna. Vse naprave sodijo namreč v energijski razred A, ki predstavlja najbolj varčne naprave na trgu.

Če imate v vašem stanovanju težave s kakovostjo zraka, se lahko z njimi spopadete na različne načine. Eden izmed njih je ustvarjanje prepiha, pogosto zračenje ter odstranjevanje virov onesnaževanja. Velika težava, ki se pojavlja v mnogih domovih in ostalih zgradbah, je tudi previsoka ali prenizka vlažnost zraka. V obeh primerih bo težave rešila kakovostna in sodobna klimatska naprava, ki bo obenem poskrbela tudi za optimalno temperaturo za bivanje ter delo. Previsoka bivalna temperatura namreč otežuje izločanje znoja iz telesa ter s tem povezano oddajanje toplote človeškega telesa. Stanje pregretja je za posameznike zelo neprijetno, otežuje vsakodnevne naloge, slabša počutje ter utruja. Prostore je zato potrebno ohladiti.

klimatska naprava

Na tržišču se pojavlja veliko izvedb klimatizacijskih naprav. Nekatere so prenosne, druge pa so pritrjene, sestavljene iz notranje ter zunanje enote. Razlikujejo se tudi glede na zmogljivost ter način delovanja.

Inverter klimatska naprava je sodobna naprava, katere zmožnost je prilagajanje delovanja kompresorja glede na trenutne razmere v prostoru. Klimatska naprava z inverterskim delovanjem ima namreč vgrajeno tehnologijo za zaznavanje temperature prostora ter prilagajanje števila vrtljajev motorja – glede na trenutne potrebe. V primerjavi s klasično, je inverter klimatska naprava varčnejša, enostavnejša ter bolj udobna za uporabo.

Pri novogradnjah se vse bolj pogosto namešča kar centralna klimatizacija prostorov. Izvedena je s pomočjo kovinskih ali plastičnih kanalov do klimatiziranih prostorov. Kanali so nameščeni tako, da povzročajo prisilno kroženje zraka.