Domače ekološke trajnostne sončne elektrarne za celotno Slovenijo

sončne elektrarne

Sončne elektrarne so vse bolj aktualne zaradi samooskrbe z domačo elektriko, ki je brezplačna in pridobljena iz sončnih žarkov, ki so povsem naravni er ekološko zelo spremljava obnovljiva energija. e hočete trajnostno pridobivanje elektrike, ja a način najboljši, sploh tam, kjer ni nobene druge alternative za pridobivanje električne energije. Domače sončne elektrarne se splačajo, če obratujejo vsaj 20 let, zelo kakovostne pa zdržijo tudi 40 let, preden je treba celice menjati. Če živite v kraju, kjer mate dovolj sonca preko lea, pome se splača zagotovo nabaviti najbolj kakovostne sončne celice, ki pridelajo največ električne energije iz sončne svetlobe.

sončne elektrarne

Kakovostne sončne elektrarne imajo še to prednost, da je potrebno kupiti manj sončnih celic, ker so bolj učinkovite in je porabno bistveno manjša površina za enako količino pridelan e sončne energije, kar govori v prid kakovostni sončnim celica er dejansko v končni fazi je to ceneje, saj imajo udi garancijo lahko med 15 do 25 let.

V tem primeru in če se bose priklopili v javni sistem, kamor boste oddajali odvečno elektriko, vam bo država odobrila nepovratna sredstva za začetno investicijo, ki lahko znaša tudi 20 tisočakov, zato se vam bo investicija v nekaj Leih že povrnila. Kako velika bo investicija, pa je odvisno od velikosti in kakovosti vaše elektrarne, ki pa je odvisna od tega, kakšne porabnike imate v stavbi in okoli nje. Najmanjši porabniki so luči.

Sončne elektrarne zmorejo napajati velike porabnike električne energije ko so gospodinjski stroji in industrijski stroji, le da mora biti elektrarna velika. Kako velika, pa bo ocenil strokovnjak, ki bo predlagal tudi vrsto sončnih celic glede na vaše podnebje ter kam in kako se bo elektrarna montirala.

Največkrat se sončne elektrarne montirajo na južno sran strehe, nadstreška ali na samostojne stebre. Nato se enosmerni tok spelje do razsmernika v hiši , kjer se to iz nizke napetosti spremeni v visoko in dvosmerni to, kar poganja električne odjemalce.