Teniški komolec nastane zaradi preobremenjenosti določenih mišic roke

teniški komolec

Teniški komolec je izraz, ki ga uporabljamo za označevanje bolečin, ki nastanejo zaradi preobremenjenosti določenih mišic roke. Prepoznajte znake tega pojava tako, da si na priloženi povezavi preberete več o samem teniškem komolcu in načinu, na katerega ga lahko pozdravite. Tovrstna bolečina navadno nastane ob ponavljajočih se gibih oziroma ob konstantnem obremenjevanju roke. Kljub poimenovanju, pa omenjena bolečina ni vezana le na igranje tenisa. Povsem konkretno do te bolečine pogosto pride pri tipkanju na računalnik, fizičnem delu z orodji, igranju golfa ali tenisa in pri nekaterih drugih aktivnostih.

Poimenovanje izvira iz giba, ki se pri tenisu pogosto izvaja in je lahko vzrok nastanka bolečin. Tovrsten gib pa se lahko izvaja še pri badmintonu in tudi pri vsakdanjih opravilih, kot so tipkanje po tipkovnici, klikanje z miško ob neprimerni opori za roko, delo z orodji (zidarji, mizarji, krojači), pa tudi pri glasbenikih (pianisti, bobnarji). Teniški komolec se navadno pojavi pri pacientih po 30. letu in nekje do 60. leta, v tem časovnem obdobju je namreč največ oseb delovno precej aktivnih. Bolečina se pri ljudeh pojavi nenadno, a ne ob poškodbi. Gre namreč za majhno poškodbo mehkega tkiva, torej za vnetje ali natrganino, ki se pogosto sprva sploh ne opazi.

Prvi simptomi, ki se opazijo so neprijetne bolečine v komolcu ob upogibanju zapestja in občutljivost zunanje strani komolca oziroma bolečine ob dotiku. Teniški komolec pa se lahko tudi zdravi, vendar mora biti zdravljenje premišljeno načrtovano. Po poškodbi potrebuje telo nekaj časa, da se pozdravi. Proces zdravljenja se lahko s fizioterapijami pospeši, celotno zdravljenje pa je s pomočjo terapij tudi uspešnejše. Povsem konkretno se lahko teniški komolec zdravi s Human Tecar terapijo, s fokusnimi in radialnimi udarnimi valovi ter z elastičnimi trakovi in vajami za krepitev mišic. Zagotovo pa je prvi korak zdravljenja, ki ga priporočajo fizioterapevti, zadosten počitek.