Večlistne žaga

večlistna žaga

V lesarski industriji so krožne žage eno od najpomembnejših  orodij, ampak v nekaterih primerih so navadne krožne žage premajhne takrat je večlistna žaga odlična za opravljanje svojega dela. Večlistne žage so v glavnem namenjene za vzdolžne reze. z njo je preprosto razrezati desko na več kosov z enim prehodom saj več listov omogoča natančno rezanje na večih želenih točkah. Te žage lahko močno povečajo produktivnost lesne proizvodnje zato je priporočljiva za vse srednje velike in velike lesne obrate.

večlistna žaga

Slovenski ponudnik Intercet ponuja večlistno žago proizvajalcev Weinig. Večlistna žaga Weinig UniRip 310 je namenjena za sredne in manjše obrate, je zelo preprosta za uporabo z sistemom quickfix se jo zelo hitro nastavi, njena prepustna širina je 650mm prepustna višina pa je 110mm. Žaga Weinig VarioRip 310 je odlična za širinske razreze lahko ima dva pomična lista, uporablja sistem quickfix, največja višina rezanja je 110mm, premika se s hitrostjo do 35 metrov v minuti. Večlistna žaga Weinig ProfiRip 340 uporablja sistem  quickix, ima do tri pomične liste in prizmatična vodila ki omogočajo zelo natančno delo, z kvalitetnimi žagnimi listi lahko les takoj za tem ko ga razžagamo tudi zlepimo naprava pa lahko reže tudi zelo težke obdelovance. Žaga Weinig ProfiRip 450 je odlična za industrije omogoča razžagovanje do višine 160mm, ima do štiri pomične žagine liste, hitrost pomikanja je do 120 metrov na minuto. Weinig ProfiRip 610 je hitro nastavljiv, ima do šest pomičnih listov, idealna je za obdelovance do 140mm debeline, hitrost premika pa je do 80 metrov na minuto, ima prizmatična vodila in SafetyPlus sistem. Zadnja večlistna žaga ki jo ponujajo pa je Weinig ProfiRip KRD 310 ta žaga je dvoosovinska, ima možnost uporabe tanjših listov, največja možna višina obdelovanca je 180 mm in s prizmatičnimi vodili omogoča izredno natančne reze.

Večlistna žaga je odlična za vse podjetnike ki si želijo hiter stroj za vzdolžne reze zato si poglejte zgoraj naveden link. Te žage so visoke kvalitete in lahko pomagajo vaši proizvodnji do hitrejšega in posledično boljšega posla.