Visokotlačni čistilci za domačo in profesionalno rabo

Visokotlačni čistilci predstavljajo idealno rešitev za čiščenje – tako doma kot tudi na delu. Z njimi boste z lahkoto očistili prav vsako večjo površino, kot so betonska tla, stene, fasada, vrt in terasa. Tudi vaš avtomobil bo ponovno zasijal, kot bi bil iz trgovine. Delujejo s pomočjo motorja, ki poganja visokotlačno vodno črpalko. Voda pod visokim pritiskom iz naprave izhaja skozi cev, na koncu katere je nameščena vodna pištola, ki omogoča regulacijo curka izhodne vode. Visokotlačni čistilec je izumil  Alfred Kärcher. Njegovo podjetje je še danes eno izmed vodilnih na področju čiščenja z visokotlačnimi napravami.

Visokotlačni čistilci se med seboj razlikujejo glede na zmogljivost ter rabo energije. Med seboj se razlikujejo tudi glede na velikost, težo, obliko ter splošni izgled. Izbirate lahko med visokotlačnimi čistilci, ki delujejo na bencin, dizel ali elektriko. Zmogljivost aparata nam zagotavlja informacijo o kombinaciji vodnega tlaka ter količini vode. Bolj kot sta ta dva dejavnika med seboj usklajena, boljšo zmogljivost aparata nam zagotavljata.

visokotlačni čistilci

To pomeni hitrejše ter bolj učinkovito čiščenje. Svetujemo vam, da za večje površine izberete bolj zmogljivo napravo. Nekateri visokotlačni čistilci imajo tudi več funkcij. Izbirate lahko med različno dodatno opremo ter nastavki. Nekateri aparati omogočajo tudi uporabo čistil, ki omogočajo hitrejše ter enostavnejše čiščenje trdovratne umazanije. Enostavno jih natočimo v za to namenjen prostor.

Visokotlačni čistilci se delijo tudi na vročevodne ter hladnovodne. Vročevodne naprave se večinoma uporabljajo za vzdrževanje vozil ter v industriji in poljedelstvu. Pomagajo nam pri razmaščevanju najrazličnejših oljnatih ter močno zamaščenih površin. Vodo običajno segrevajo s pomočjo toplotnega izmenjevalca. Sodobni toplotni izmenjevalci, vgrajeni v tovrstne naprave, se ponašajo z ekološkim ter varčnim delovanjem.

Hladnovodni visokotlačni čistilci vode ne segrevajo. Vseeno lahko zaradi visokega pritiska izhodne vode odlično očistimo prav vse površine, ki se nahajajo v okolici našega doma. Uporabni so tudi v industrijskih obratih.