Kdaj je zamenjava upravnika obvezna za vašo stavbo

zamenjava upravnika

Zamenjava upravnika se dogodi lahko takrat, ko niste več zadovoljni z vodenjem vaše stavbe, naj bo poslovna ali osebna. Kliknite tukaj, da najdete zanesljivega in poštenega upravnika po ugodnih cenah. Sami verjetno veste, da se upravniki in njihove sposobnosti vodenja stavbe med seboj močno razlikujejo, o čemer lahko berete v časopisju ali vprašate ljudi na forumih in ugotovili boste, da se na istem območju dogaja to, da nekatere stavbe imajo cenejše storitve in energente kot druge. Ko to ugotovite, je zamenjava upravnika nujna.

zamenjava upravnika

Zamenjava upravnika je zelo enostavna, če se vsi lastniki stanovanj v stavbi o tem strinjajo in če ste edini lastnik določene stavbe. Drugače pa je nekoliko daljša pot, vendar se da, ker so možne razne pravne poti, ki vas pripeljejo do tega, da se zares zamenjava upravnika vaše stavbe tudi dogodi. Prejšnji upravnik bo moral predati vse, kar ima, dokumentacijo in denar, da lahko novi upravnik nadaljuje svoje delo.
Vsekakor se priporoča, da najprej prosite novega upravnika, da vam pošlje ponudbo in izračuna, koliko boste plačevali za elektriko, ogrevanje, vodo, zavarovanja, čistilni servis in upravniške storitve, da boste lahko primerjali cene. Vprašajte tudi, kako vodi finančni sklad za stavbo, ali je transparentno in če imate vedno dostop do tega denarja. Ponekod se dogaja, da to poslovanje ni transparentno še posebej, če gre za veliko stanovanj v bloku, takrat je zamenjava upravnika obvezna, saj ne veste, kam vaš denar gre.
Upravnik mora biti dober gospodar in finančnik. To pomeni, da skrbi za najbolj racionalno poslovanje stavbe. Med drugim skrbi za stavbo tako, kot bi bila njegova, torej da je vse v redu s streho, fasado, skupnimi prostori, okolico, vrtom, igrali, parkiriščem in da v stavbi ni škodljivcev ter godalcev in drugih nevarnih živali, ki bi ogrozili ljudi. Če vaš upravnik tega ne počne, pomeni, da ni dober gospodar in ni dovolj sposoben voditi vašo stavbo, zato je dobro, da poiščete takega, ki bo v redu.