Ogrevanje na plin – večji izkoristek kot ogrevanje na drva?

Zemeljski plin pa se  ne uporablja samo za ogrevanje, pač pa tudi v industriji, gospodinjstvih, za proizvodnjo električne energije in kot pogonsko gorivo v transportu. Ogrevanje na plin se izplača v več pogledih, še posebej če pod našo stavbo poteka javni plinovod ter imamo izdelan priključek za plin. V primerjavi z ogrevanjem na drva je tovrstno ogrevanje bolj čisto ter zasede veliko manj prostora, zato je odlično tudi za zgradbe brez kotlovnice oz. prostora za skladiščenje goriva.

ogrevanje-na-plin

Zemeljski plin je gorivo fosilnega izvora in je produkt razkroja organskih snovi. To je najčistejše gorivo z najmanj emisij, vsestransko uporaben in zelo učinkovit. Je tudi nestrupen, lažji od zraka in brez vonja, v razmerju z zrakom pa eksploziven. Ravno zato mu v procesu distribucije dodajo tudi specifični vonj, ki bi uporabnika opozoril na morebitno prisotnost v zraku. Ogrevanje na plin je vsestranska rešitev, primerna tako za gospodinjstva, kot tudi za industrijske obrate, ki vsak dan porabijo veliko energije za ogrevanje ter delovanje. Ogrevanje na plin, s pomočjo sodobnih kondenzacijskih kotlov vam lahko prinese visoke prihranke ter čisto delovanje, brez nepotrebne nesnage ter dodatnega dela. Glavne prednosti uporabe zemeljskega goriva so predvsem visok izkoristek, enostavna uporaba, saj rezervoar za skladiščenje plina ni potreben ter nizke emisije, ki ob izgorevanju uhajajo v ozračje.  Ogrevanje na plin je tako okolju najbolj prijazna rešitev, bistvena pozitivna stran pa je tudi cena plina.

Eden vodilnih dobaviteljev zemeljskega plina Geoplin se lahko pohvali s svojo konkurenčno prednostjo s sklenjenimi pogodbami s proizvajalci zemeljskega plina, kar zagotavlja konstantno ogrevanje na plin. Zemeljski plin od oddaljenih črpališč priteče do Slovenije, kjer vstopi v prenosno plinovodno omrežje. Od tam ga prevzamejo večji uporabniki, nato pa zemeljski plin vstopi v lokalna distribucijska omrežja in do končnih uporabnikov. Če si želite tudi vi pridobiti več informacij o plinskem ogrevanju se lahko obrnete kar na lokalne dobavitelje, ki vam bodo z veseljem pomagali.