Otroški vozički za malčke

Otroški vozički imajo za naše malčke zelo podoben pomen kakor za nas avtomobili. Na trgu se pojavljajo najrazličnejši otroški vozički, tako se številni starši znajdejo v dilemi, katerega kupiti.

Kadar kupujemo otroški voziček je pomembno, da se zavedamo, da bo prav slednji nepogrešljiv pripomoček v prvih letih otrokovega življenja. Torej voziček nikakor ne kupujemo za krajše časovno obdobje, vendar za obdobje vsaj dveh, če ne celo treh let. Tehten razmislek tako nikakor ne bo odveč. Preden se odločimo za nakup otroškega vozička je smiselno, da vemo, kakšnega spola bo naš otrok. Od otrokovega spola je odvisna barva vozička. V kolikor spola otroka ne vemo, je smiselno, da se odločimo za nevtralno barvo, katera je primerna tako za fantka, kakor za punčko.

Starši lahko izbirajo med najrazličnejšimi otroškimi vozički, ki se med seboj ločijo glede na kakovost, zložljivost, velikost koles, itd. Na izbiro ustreznega vozička vpliva v veliki meri tudi velikost avtomobila. Veliko ceneje je, če prilagodimo voziček avtomobilu, kakor da bi prilagajali avtomobil vrsti vozička. Zavedati pa se je potrebno, da bomo v prvem in deloma tudi drugem letu starosti voziček nenehno potrebovali. Preden se odločimo za nakup se moramo tudi vprašati ali bomo morebiti z vozičkom tekli, se vozili po gozdnih, peščenih poteh ali ga bomo uporabljali zgolj za urejene, po večini alsfaltirane poti. Od tega kje se bomo sprehajali z vozičkom je odvisna velikost koles. Čim večja so kolesa lažje premagujejo ovire in manj težav nam bodo povzročala na neravni podlagi, hkrati pa bo otrok občutil manj tresljajev.

otroški vozički

Otroški vozički so namenjeni prevozu otroka, kar pomeni, da morajo biti zanj udobni, prijetni, trdni, prilagodljivi po višini naslonjala, itd. Nakup ustreznega vozička nikakor ni lahka naloga. Prav zaradi tega je smiselno, da si starši, preden se odločijo za nakup preberejo strokovno literaturo, se posvetujejo s strokovnjakom in si pridobijo menja staršev, ki določene vozičke uporabljajo. Prav starši so tisti, ki bodo lahko opozorili na morebitne pomenjkljivosti, težave, napake, itd. Pri nakupu vozička pa je še kako pomembno, da se posvetujemo tudi o pripadajoči dodatni opremi. Pod dodatno opremo otroškega vozička spadajo: dodatne torbe, prevleke za dež, podloge za previjanje, mreže proti komarjem, senčniki, košare za odlaganje stvari, itd. Različni proizvajalci nudijo različno dodatno opremo. Prav tako dodatno opremo iz enega modela vozička v veliki meri ni mogoče uporabiti pri katerem izmed drugih modelov.

Izbiramo lahko med cenejšimi in nekoliko dražjimi otroškimi vozički. Nakup vozička je v veliki meri odvisen tudi od globine denarnice dojenčkovih staršev.