Udobni pisarniški stoli za večjo produktivnost

Z razvojem tehnologij so se oblikovali tudi drugi poklici, ki zahtevajo neprestano sedenje za pisarniško mizo, celo po 8 in 12 ur dnevno. Vendar pri takem delu kmalu opazimo oz. občutimo kako pomemben je udobno in pravilno sedenje na pisarniškem stolu. Znanstveniki na področju medicine so dokazali, da je hrbtenica najbolj obremenjen del telesa, še posebej kar se tiče sedenja. Sprva so vsi trdili, da je najbolj obremenjena ko stojimo, a vendar so našli druge trditve. Pri tem se šele zavedamo kvaliteto pisarniškega stola.

pisarniskistol

Nepravilna drža lahko zelo na naš hrbet (mišice, vezi in medvretenčne ploščice ali diski). Po nekaj dnevih nepravilnega sedenja občutimo bolečine in neprijetne občutke trdnosti. Taki majhni problemi pa se brez pravega pisarniškega stola kmalu lahko spremenijo v kronične bolezni, kot so različna vnetja, osteoporoza, revmatizem in druge poškodbe. Teh bolezni si ne želi nihče, saj vam lahko popolnoma otežijo opravljanje še posebej lahkih nalog v vašem življenju.

Na trgu se je pisarniški stol precej razvijal in šele proti koncu 20. stoletja so postal udoben in hkrati prijazn do hrbtenice. Proizvajalci danes poskušaj izdelati najbolj udobne in prijazne stole. Pri tem se zanašajo na prav vse možne materiale, od lesa, plastike, blaga, trdega kartona, kovine pa vse do drugih trdnejših materialov. Oblike pa se skozi čas tudi spreminjajo. Sprva so bile precej toge in obložene za udobno sedenje, danes pa so tanke in bolj ukrivljene da se prilagajajo vaši hrbtenici.

Prav posebej bi pa tudi slišali tudi vaše mnenje in izkušnje o problemih s hrbtenico, ki pa se povezujejo z sedenjem in pisarniškim delom.